Unul dintre cele mai indragite tipuri de podele pentru casa este covorul. De la fibre moi la caldura confortabila in timpul iernii, covorul este greu de inlocuit cand vine vorba de crearea unui mediu de acasa relaxant si confortabil. Cu toate acestea, aceste produse indragite au parte de cota lor de daune. Covorul este calcat in mod constant de familia dvs., patat de cafea si alte bauturi, si zgariat sau smucit de animalele dvs. de companie. Pentru a pastra functionalitatea si aspectul placut a; covorului dvs., evitati greselile comune prezentate mai jos:
Frecati covorul prea energic
Multi proprietari cred ca frecarea cu putere a covoarelor va ajuta la indepartarea petelor. Cu toate acestea, de multe ori nu este cazul – in realitate, curatarea covorului cu o perie de frecat sau o carpa va impinge moleculele mai in jos, accelerand totodata si deteriorarea fibrelor. Mai bine puneti peria jos, si incercati sa stergeti usor covorul cu un prosop alb.
Nu achizitionati covorase mai mici pentru zone mai expuse
Murdaria, zapada, sarea, frunzele si apa sunt elemente comune din exterior care pot fi usor tarate in casa Dvs, amintesc cei de la pagina web www.spalatoriecovoare.net. Ajutati la protejarea covorului din interior cu un simplu covoras la intrare – acesta va opri murdaria si resturile mari chiar de la usa, astfel incat sa nu fie aduse in interior, unde vor pata covoarele curate. Cele mai eficiente locuri pentru a pune astfel de covorase sunt zonele de mare utilizare, unde casa dvs. primeste cel mai mult trafic pietonal; de exemplu, aceste zone ar putea fi langa usile dvs., scari, holuri, bucatarie, si asa mai departe. Cu ajutorul unui simplu covoras de cauciuc sau alt material mai rezistent puteti creste dramatic durata de viata a covoarelor dvs.
Aspirati prea mult sau prea putin
Desi aspiratul poate fi o sarcina obositoare, prea mult sau prea putin poate deveni o problema pentru covoarele Dvs. Va recomandam sa le aspirati cel putin o data pe saptamana, iar daca in locuinta dvs. aveti animale de companie sau copii, luati in considerare sa aspirati o data la doua zile. Nu lasati aparentele sa va pacaleasca – nu toata murdaria este vizibila cu ochiul liber. Intre fibrele covorului se afla miliarde de particule de ulei, praf si murdarie care pot ramane ascunse luni de zile. Curatarea si aspirarea regulata a covorului il vor ajuta sa-si mentina fibrele sanatoase, precum si culoarea naturala pe termen lung, recomanda patronul unei firme de spalat covoare Resita.
Incercati sa curatati covoarele pe cont propriu
Cand vine timpul sa curatati in profunzime covorul, va recomandam sa contactati un profesionist. Desi abordarea gospodinei harnice este cea pe care o adopta multi proprietari , fiti constienti de faptul ca, daca samponati prea mult, udati prea mult sau nu va protejati covorul umed de mobila, puteti provoca mai mult rau decat bine. Exista suficient de multe erori pe care oamenii le fac atunci cand incearca sa-si curete in profunzime propriile covoare, cum ar fi de exemplu:
- Supra-samponarea: Aceasta duce la acumularea de reziduuri de sapun care vor transforma covorul intr-un magnet de murdarie.
- Udarea excesiva: Udarea excesiva creeaza decolorare, micsorare, si probleme cu mucegaiul.
- Nu se muta mobilierul: Lasarea mobilierului pe covorul umed poate duce la formarea de pete de la colorantii utilizati pe mobilier.
Folosirea unui odorizant gresit pentru covoare: Multe deodorante pentru covoare pe care oamenii le gasesc in magazine nu fac altceva decat sa mascheze mirosul covoarelor murdare, si foarte putine, daca exista, pot elimina de fapt mirosul de la sursa. Pe langa faptul ca nu abordeaza sursa mirosului, odorizantele pentru covoare lasa adesea in urma reziduuri care sunt aproape imposibil de indepartat doar printr-o aspirare standard. Iar aceste reziduuri pot atrage si mai mult praf, murdarie si chiar mai multe mirosuri pe covorul Dvs.