1. Cat de des este folosita unitatea dvs.?
Ar putea fi mai bine sa va intrebati „cat dureaza unitatile AC din zona in care locuiesc?” Evident, un aparat care este folosit mai mult decat media va trece in mod natural prin mai multa uzura in comparatie cu o unitate care functioneaza doar jumatate din an. De exemplu, in zonele cu veri calde si umede, aparatul de aerul conditionat va trebui sa munceasca din greu pentru a mentine locuinta confortabila.
Preferintele personale joaca un rol important si aici. Daca decideti sa va mentineti aparatul C setat la 22 de grade toata vara, asta inseamna ca aparatul va trebui sa functioneze mult mai des decat vecinii de langa care isi mentin termostatul setat la 26 de grade, explica angajatii unui service de aer conditionat Arad. Luati acest exemplu si imaginati-va ce se va intampla pe o perioada de 15 ani, cu programe de intretinere similare, si veti putea vedea diferenta uriasa in utilizarea fiecarui aparat.
2. Tineti pasul cu intretinerea anuala?
Regula numarul unu cu orice aparat electrocasnic este ca intretinerea preventiva conteaza. Cand a fost ultima data cand a venit un profesionist sa va regleze aparatul de aerul conditionat? Schimbati in mod regulat filtrele de aer? Curatati periodic unitatea exterioara, si indepartati murdaria, resturile si frunzele care pot sa o infunde?
Dupa cum va puteti astepta, este esential sa tineti pasul cu aceasta intretinere daca doriti sa prelungiti durata de viata a unitatii dvs. de AC. Este usor pentru un proprietar sa inspecteze si sa inlocuiasca un filtru de aer o data la doua luni, fara nicio problema. Dar, programarea unei ajustari sezoniere, adauga www.montaj-centrale-termice.net, va permite tehnicianului de la service sa gaseasca probleme mai mici inainte ca acestea sa devina mari. Tehnicienii vor inspecta lucruri precum compresorul, evaporatorul, serpentinele condensatorului, piesele ventilatorului si motorului, precum si scurgerile de condens. De asemenea, acestia vor putea face ajustarile necesare si reparatiile minore care vor imbunatati performanta, si vor mentine sistemul in functiune aproape de eficienta sa energetica maxima.
3. La ce este expusa unitatea Dvs?
Ganditi-va: aparatul de aer conditionat sta afara toata ziua, in fiecare zi, de atatia ani. Este expus la elemente. Si, in functie de locul in care locuiti, ar putea fi posibil sa nu fie chiar o sarcina foarte usoara. Aici, de exemplu, aparatele noastre de aer conditionat sunt expuse la temperaturi de inghet in timpul iernii.
Pentru a proteja si a ajuta la prelungirea duratei de viata a unitatii dvs. exterioare, puteti solicita unui profesionist curatarea regulata a bobinei, pentru a va asigura ca nu exista murdarie si alte resturi potential corozive. De asemenea, puteti elimina orice frunze, ace de pin, mulci sau gunoi care se acumuleaza in unitate. Doar fiti atent si asigurati-va ca ventilatorul aparatului de aer conditionat este oprit in timp ce faceti aceste operatiuni.